Svangerskapsoppdatering: 32 uker!

32+1 i dag, og inne i vår 33 svangerskapsuke! Tiden flyr, selvom jeg går mye hjemme om dagen, men jeg skal ikke legge skjul på at det er veldig deilig. Jeg er ikke det mennesket som virkelig nyter det å gå gravid, selvom jeg denne gangen er i mye bedre form enn forrige gang. Jeg syns det er superherlig at jeg har muligheten til å bære fram et vakkert lite barn, og jeg syns det er gøy, spennende og spesielt å kjenne at det bor en liten baby inne i magen min, men allikevel kommer det ofte til at "jeg treffer veggen litt", og skulle ønske jeg snart var ferdig.. Men det er jeg jo! :) Vi står foran en superspennende tid nå, og jeg gleder meg til fødsel! Som forrige gang har jeg egentlig ingen vonde tanker eller grufulle tanker om det å føde. Jeg gleder meg! 
Siden forrige svangerskapsoppdatering har vel også fosteret snudd seg, og ligger nå RIKTIG VEI! Hurra!! Det lå lenge i tverrleie, og siden jeg hadde setefødsel med Simen, så var det en større sjans for at det skjer med nr. 2. Nå ligger det altså såpass langt nede i bekkenet, at de klarte ikke engang å måle omkretsen på hodet på ultralyd forrige uke. Da var vi nemlig på ny vekstkontroll, fordi det viser seg at den ligger litt under gjennomsnittet i størrelse. På første kontroll ble det estimert et vekstavvik på 15%, forrige uke estimerte det til 10%. Det er jo faktisk ikke så veldig galt, men siden det er en "mindre baby", så skal vi tilbake om to uker for enda en ny kontroll.. 

Magen vokser som den skal, men jeg føler liksom den står mer rolig nå, enn hva den gjorde tidligere i svangerskapet. Denne gangen fikk jeg jo veldig fort kul på magen, men det er akkurat som om den stoppet å vokse litt (selvom jeg ser på bilder at den ikke har gjort det.. Hehe) .. Jeg får stadig vekk kommentarer på hvor liten jeg er, og at de ikke kan tro at det nå kun er 8 uker (+/-) igjen til fødsel. Jeg skjønner de da, sånn midt på dagen - i vanlige klær, så ser jeg ikke så veldig gravid ut til alle tidspunkt. Men vokst - det har jeg ihvertfall! <3I forhold til forrige gang har jeg jo denne gangen også gått opp kilo. Når jeg gikk gravid med Simen gikk jeg jo først ned 10, og deretter opp 6 i de siste ukene før fødsel. Denne gangen har jeg vel gått opp 8 kg til nå. Det beviser bare at jeg er i mye bedre form denne gangen, selvom ryggen har vært vond, og diverse andre plager har sneket seg innpå. Den siste uken har jeg slitt veldig med hodepine. Akkurat som jeg bare blir trykket ned i liggende stilling igjen, når jeg reiser meg. Sprengende følelse under øyenbryna og dunking i tinningen. Det er slitsomt, men jeg gir det et par dager til før jeg evnt nevner det for noen. Nå er det ikke så lenge til jeg skal tilbake på jordmor-kontroll. Det er en stund siden sist. 16.oktober ser vi frem til :) 

Ellers kan jeg fortelle at hentesettet vi skal bringe babyen hjem i, er ferdig strikket og presset. Jeg er såå fornøyd!! <3
Jeg tenkte å få tatt noen ordentlig bilder av det med kameraet vårt de nærmeste dagene, før det går i bagen til sykehuset. Jeg tenkte kanskje å begynne med den snart, med tanke på min historie.. Hehe.
Stellevesken skal jeg også få vist dere, for jeg er såå forelsket - og kan nesten ikke vente med å begynne å bruke den! Det er selvfølgelig den jeg tenkte å ta med til sykehuset når tiden er inne.  8 uker (+/-) kommer til å gå kjempefort. Simen begynner bare å skjønne mer og mer, og nå har vi endelig fått hentet hjem familievuggen fra barndomshjemmet mitt. Denne gangen har den blitt malt hvit, fra trehvit - og den har blitt såå nydelig! Da vi skrudde den sammen ferdigmalt i går kveld, var det første Simen sa i dag når han sto opp, at det er sengen til babyen. Han koser på magen innimellom, og nevner flere ganger i uken at han skal bli storebror, og at ting rundt i huset er skal være babyen sitt. Det er veldig stas - men jeg lurer på hvordan han vil reagere når vi kommer hjem med lillebroren eller lillesøsteren hans. Vi vet jo fortsatt ikke kjønnet.. Er det noen som tør gjette hva vi får? :)

5 kommentarer

EG

08.10.2013 kl.17:54

Så fin du er:) Får lyst barn selv av å lese alt det gode du har å si om graviditeten denne gangen. Tror kanskje det blir en gutt til :)

Svigermor

08.10.2013 kl.20:31

Jeg tror det blir en liten jente ❤️Som farmor kan kjøpe kjoler til.

Tone Iren

08.10.2013 kl.20:45

Så fin du er! Og så vakker babykul! Det er såå fint med babykuler!

les gjerne min historie om lille englejenta mi på bloggen min :)

Pernilla

11.10.2013 kl.09:04

Håller med Hilde - det blir en liten jente!! :D

Du är vacker, vennen min! <3

SvigerFar

14.10.2013 kl.10:30

Jeg tror det blir nok en liten gutt :-) Ønsker dere lykke til med svangerskapet,så krysser vi fingre og tær på at det blir en frisk baby ! :-)

Skriv en ny kommentar

hits