Svangerskapsoppdatering: 24 uker!I går gikk vi inn i vår 25 svangerskapsuke, noe som vil si jeg er 24+1 på vei i dag. Kan ikke tro at det har gått hele fire uker siden forrige svangerskapsoppdatering, men det har det altså! 

.. Det har ikke skjedd så veldig mye nytt. Tankene om denne graviditeten er jo tilstede hver eneste dag, og vi gleder oss masse til å bli en familie på fire. Det er veldig spennende, til tider frustrerende og trippende vanskelig å ikke vite hvilket kjønn som skjuler seg i magen. Selv troooor jeg at det er en gutt, og det gjør de fleste rundt oss også. Men vi vet jo ikke! :)
Jeg syns tiden vi er i nå er kjempespennende. Jeg storkoser meg med å kunne titte på babyutstyr, babytøy og mamma-greier i butikker.. Når jeg gikk gravid med Simen var jeg på alle måter for dårlig til å orke det, så det føles så veldig annerledes denne gangen. Redebyggingen er ihvertfall kjempekoselig! <3

Jeg er ikke kvalm lenger. Har vært uten kvalmestillende i flere uker nå, og jeg nyter det! Ryggen har blitt et lite problem for meg, og jeg mistenker bekkenløsning. Det hadde jeg ikke noen plager med forrige gang, så jeg kan ikke vite det sikkert. Jeg skal til legen neste uke, så da får jeg vel vite mer. Det er enkelte bevegelser og stillinger som gjør at jeg får vondt helt nederst ved korsryggen/setet, og det stråler nedover i det høyre beinet mitt. Jeg kjenner ingenting i venstre bein.
.. Det er litt over tre uker siden vi var på kontroll sist. Det var hos jordmor. Alt så veldig bra ut da, og symfysemålet lå innenfor grensen sin, rett ovenfor den rød streken. Det er jo et godt tegn. 
Jeg syns magen vokser og vokser, og navlen er nå på vei ut....! Jeg måler 105 cm rundt hele magen, og det var vel nesten like mye jeg målte med Simen innenfor termin. Hehe.
Strekkmerker har fortsatt latt vente på seg, men på en annen side fikk jeg ingen med Simen heller. Jeg smører meg med Babyolje eller MamaBeesOil hver morgen og kveld. Ikke vet jeg hvilken effekt det har, men det er i hvertfall veldig hyggelig å gjøre det! <3 Eneste magen min bærer preg av, er masse små blåmerker etter blodfortynnende. Hehe. 


- Ser du forskjell? :) 
__________________________________________________

Ellers snakker vi mye navn-forslag om dagen. Vi/(jeg) har en soleklar favoritt dersom det skulle bli en jente. På gutt er det mer usikkert. Det er dette som er mye av grunnen til den vanskelige delen av å ikke vite kjønnet. Vi må jo finne TO navn! :) Navnene vi tenker på og vurderer velger vi å holde hemmelig for den store offentligheten frem til det lille vidunderet har kommet til verden <3

Når det gjelder utstyr, så mangler vi ikke så veldig mye egentlig. 
Vi kjøpte ny TFK-vogn i juni, og til den mangler vi hardbag. Jeg ønsker meg veldig den Multi-X-bagen, men vi klarer ikke helt bestemme oss for om vi skal ta den eller QuickFix-bagen. Noen anbefalninger?
Multi-X-bagen står nok høyest på listen siden den kan snus mot kjøreretningen, og ha barnet vendt mot meg. Bare kjipt at den er dyrere! xD
Ellers mangler vi småting som ulltøy i de minste størrelsene, lammeskinn, vippestol og lekematte. Forrige uke bestilte jeg ErgoBaby. Gleder meg til å prøve den - og jeg kan jo bruke Simen som forsøkskanin, siden det er en bæresæle man kan bruke på barn over 20 kg også! Liker! :) 

 

Vi gleder oss masse til å bli tobarnsforeldre, og når vi er i nærheten av babyer blir den kommende storebroren veldig interessert og hjelpsom. Skal prate med, mate, tørke og gi sutt - og det er veldig hyggelig å se. Jeg vet ikke hvor mye han skjønner enda, men når han får spørsmålet om han skal bli storebror, er det er rungende "JA!". Ved spørsmålet om hvor babyen er, eller hva som ligger i magen til mamma er svarene korrekte. Kanskje han faktisk forstår mer av det enn vi tror - men jeg tror likevel ikke han skjønner helheten! :) Det blir spennende å se hvordan han reagerer senere. 

4 kommentarer

Ergobaby er gull<3 Vi har det, og Erica sitter kjempegodt i den...Bare synd hun ikke har tålmodighet til å sitte der så lenge ;) Hehe

Karen

13.08.2013 kl.11:54

Disse ryggplagene dine høres ut som bekkenløsning. Hør med lege/jordmor!

Annette Olavesen

13.08.2013 kl.21:43

Så fine magebilder!! Alltid vært så fasinert av sånne magebilder jeg! :-) God bedring med ryggen!!! :/

prinsessemamma1

13.08.2013 kl.22:01

fin babymage :) gratulerer med 24 uker :)

Skriv en ny kommentar

hits